Back

IELTS

Tokom 2017. godine, više od 3 miliona kandidata u preko 140 zemalja u svetu polagalo je IELST,
čime je ovaj ispit postao jedan od najtraženijih kada su u pitanju visoko obrazovanje i imigracija.

IELTS je priznat od strane većine akademskih institucija u Velikoj Britaniji, Kanadi i Australiji, kao i preko 3,000 akademskih ustanova u Sjedinjenim Američkim Državama i velikog broja profesionalnih asocijacija širom sveta.

Za dobijanje IELTS sertifikata ne postoji donja granica znanja, i svi kandidati koji polažu ispit dobijaju Izveštaj o testiranju, sa ocenom u rasponu od 1 (“ne poseduje znanje”) do 9 (“napredno znanje”).

IELTS academic predstavlja akademski test za osobe koje se prijavljuju na akademske studije u inostranstvu. U ovom testu naglasak je na akademskom vokabularu, i testira koliko je kandidat spreman na dalje školovanje u instranstvu.

IELTS general je test za kandidate kojima je plan nastavak srednjeg obrazovanja u inostranstvu, prijava za posao, ili trenerski program. On predstavlja jako bitan deo aplikacije za migrantsku vizu za Australiju, Kanadu, SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo i Novi Zeland. Fokus testa je na osnovnom jeziku sporazumevanja u poslovnom i svakodnevnom kontekstu.
U zavisnosti od početnog nivoa znanja, jezička škola Blackbird priprema kandidate za IELTS u okviru tri nivoa pripreme:

Uvod u IELTS: U uvodnoj fazi, polaznici prolaze pripremu do osnovnog nivoa sa koga je moguće otpočeti fokusirani rad na nivou ciljnog testa (B1 ka B2). Nakon prelaska ovog praga, polaznici otpočinju drugu fazu pripreme, u kojoj se učinak meri prema ciljevima završnog testa.

Obuhvatna priprema za IELTS: Priprema koja kombinuje elemente opšteg kursa i fokusirane pripreme za test, sa sistematskim poboljšanjem učinka u zasebnim delovima testa.

Fokusirana priprema za IELTS namenjena je kandidatima koji već poseduju nivo znanja koji im garantuje pozitivan učinak na testu i koji žele da u kratkom vremenskom roku dodatno poboljšaju ovaj učinak.