Back

Innovative Blended Language Upskilling

Agreement No. 2022-1-RS01-KA220-ADU-000090189

Projekat Innovative Blended Language Upskilling – I-BLU ima za cilj da obezbedi inovativni format učenja za odrasle koji uče engleski kao strani jezik, uz istovremeno pružanje podrške školama i nastavnicima u obezbeđenju kvalitetnih kurseva jezika.
Za jezičke organizacije je važno da nastave sa pružanjem visokokvalitetne nastave prema najvišim standardima, kao i da obuče svoje nastavnike za primenu metodologije kombinovanog (blended) učenja. Ovaj projekat će zadovoljiti ovu vitalnu potrebu i takođe će nam omogućiti da ovu razvojnu podršku učinimo dostupnom mnogo širem broju nastavnika i odraslih učenika širom Evrope.

Za razliku od drugih kombinovanih kurseva, I-BLU uključuje i taksonomiju tipova odraslih učenika i komponentu obuke nastavnika sa jednakim naglaskom na metodologiju, potrebe učenika, digitalne veštine i meke veštine. Kako bi omogućio efikasnije učenje jezika putem nezavisnih besplatnih digitalnih medija, projekat stavlja jednak fokus na potrebe učenika i stilove učenja, kao i na upoznavanje nastavnika sa kombinovanim resursima i metodologija za uspešno posredovanje između sadržaja učenja i polaznika koji usvaja jezik.
Digitalna transformacija, promene u komunikaciji i stilovima učenja, poboljšana fleksibilnost i lak pristup, inkluzivna dimenzija i usklađenost sa CEFR-om su neki od elemenata I-BLU koji ne bi bili mogući bez zajedničkih međunarodnih napora pet partnera na projektu: Babel Idiomas iz Španije, Blackbird iz Srbije, CPIP iz Rumunije, Jantar iz Hrvatske i LUV iz Slovenije.

Novosti

Blackbird
19/02/2023

I-BLU u misiji da dešifruje potrebe odraslog učenika stranog jezika

I-BLU (Innovative Blended Language Upskilling) Erasmus + projekat je krenuo u svoju prvu aktivnost punih razmera, nakon višemesečne marljive pripreme. U svih pet zemalja projekta – Hrvatskoj, Rumuniji, Srbiji, Sloveniji i Španiji, desetine nastavnika i istraživača angažuje stotine ispitanika – …

Pročitajte više